DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

DRAČÍ LODĚ na rybníku ŘEKA

2018   

 


20.10.2018

O Pohár Gustava Frištenského 2018.


29.9.2018

Neoficiální MS dračích lodí ve Znojmě 2018.

Na poslední sobotu v září se tým Perunů – závodníků a jejich fanoušků, přesunul do Znojma, na již tradiční závody dračích lodí. Po vzoru z minulého roku Peruni oprášili kostýmy a vyrazili na břeh řeky Dyje bojovat o poháry jako Italská mafie.

 

Po příjezdu jsme se všichni nastrojili do kostýmů mafiánů a nutno podotknout, že jsme byli sladěni do posledního detailu, včetně pistolí, samopalů a samozřejmě doutníků. Po ranní poradě kapitánů a slavnostním nástupu na podiu jsme se již honem museli přesunout v dresech k lodím a čekalo nás první klání a to hned dračí biatlon. V letošním ročníku nás čekalo, stejně jako v loňském roce, mimo tradiční jízdy vpřed i couvání. Do závodu jsme nastoupili hned ve druhé rozjížďce a doslova jsme všem ujeli minimálně o třičtvrtě lodě na 160 metrech. Couvání proběhlo naprosto v pořádku, po odházení kroužků do člunů jsme vyráželi vpřed a tam už náš bystrý ostrostřelec zacílil lukem na terč a hned první rána byla ta nejlepší. Výsledný čas 1:37:92 nás vynesl na celkové 6 místo z 32 zúčastněných posádek!

 

Ve finále RED na 160m jsme se umístili na hezkém 3 místě s časem 00:47:72.

Veček, když už se smrákalo, jsme ještě odjeli závod zvaný Gladiátor. Je to sprint na 50 m a tam už rozhodují opravdu jen centimetry. Vzhledem k tomu, že byla hodně velká zima a my byli nuceni být dlouho na vodě, tak tento závod se zrovna moc nepovedl. Po vylodění jsme se rádi všichni běželi nahřát k ohni a pak honem do suchého.

Celým dnem se nesla přátelská atmosféra, navazovala se nová kamarádství s ostatníma posádkama, ochutnával se burčák z nedalekého Louckého kláštera, a celý den byl završen živou hudbou a parádním ohňostrojem.

Velké díky všem organizátorům této skvělé akce, a hlavně Perunům, kteří dokázali, že i s línou řekou Dyjí se dokážou poprat s velkým úspěchem.

 

Již teď se dá říci, že další ročník bude odveden tak, jak to naše skvělá posádka umí.

 

 

 



7-9.9.2018

Mistrovství ČR dračích lodí 2018 v Račicích.

Druhý zářijový víkend se konalo na olympijském kanále v Račicích MČR dračích lodí.

Po nápadu sestavit ženský tým, jsme dali do kupy část odvážných Perunek a za velké podpory a pomoci kamarádek z týmu Horalek, jsme se vydali do mekky tohoto oblíbeného sportu. Víkend to byl skutečně náročný a pro většinu z nás nesmírně cenný, pro spoustu zkušeností a navazování nových sportovních přátelství s ostatními profi týmy.

Příjezd jsme naplánovali již na páteční večer, protože kanál poskytuje i parádní zázemí pro sportovce. Sobota se nesla ve znamení zápolení na vodě, bylo znát, že se jedná o Mistrovské závody, neustále jsme museli být ve střehu a hlídat si přesný časový harmonogram.

Tento den byl ve znamení „sedmiček“. Dopolední jízdy na 200m nás vynesly na celkové 7. místo, s časem 01:01:68. Odpolední závod na 500m, se kterým jsme neměli žádné zkušenosti, byl opět oceněn 7. místem a časem 02:34:44.

Rozhodně to pro nás nebyla poslední místa, protože jsme s velkou radostí za sebou nechali profi tým Hanace Dragons.

Sobotní večer se jako ostatně vždy nesl v duchu velké párty u Čápa v restauraci.

Na nedělní dopoledne byl rozplánován závod na 2 km. A aby těch sedmiček nebylo málo, opět jsme vyjeli krásné sedmé místo s časem 13:20:28.

Tyto závody jsme jako čistě ženský tým jeli poprvé, ale s jistotou víme, že to nebylo naposledy a je úžasné vědět, že i přes jediný společný trénink v Pardubicích na Labi, jsme schopné si se ctí poradit s daleko zkušenějšíma posádkama.

Jako momentální kapitán ženského týmu to shrnu takto:

Spojení Peruni a Horalky prostě funguje a byla by velká škoda tento sportovní příběh nerozvíjet dál!

Díky Vám všem.

Evča – kapitánka Perun Hluboká Women.

P.S. Velké díky patří i pár klukům – Perunům, kteří nenechali ve štychu posádku Marná Snaha z Cerekve a vypomohli jim v jejich týmu. Je totiž vidět, že jsme tým, kterému není cizí soudržnost nejen ve vlastní posádce, ale že bez problémů vydáme maximum i pro ostatní týmy.


 


18.8.2018

Dračí lodě Pilák 2018

 


28.7.2018

Draci v Telči 2018

 


13-15.7.2018

Pálavský festival dračích lodí 2018

Tým Perun si zajel na Moravu, do kraje nekonečných vinic, na festival DL. Tentokrát se jednalo o desítkové lodě. Byla to naše premiéra, jak na tomto kouzelném místě, tak i pro většinu závodníků, usednout do menší lodě. Někteří vyrazili do kempu Dyje již v pátek, aby se pečlivě seznámili nejen s okolím, ale i poseděli s našimi přáteli z U96 a s Horalkama.

V sobotu, v osm hodin vše vypuklo , závody se odstartovaly po povinné poradě kapitánů a vše se rozeběhlo v neskutečně rychlém tempu. Posádky se disciplinovaně střídaly v pěti lodích. Aby ne, když bylo přihlášených 68 posádek!!!

My jsme závodili v kategorii SPORT. Nejdříve jsme měli trochu obavy, jestli tato kategorie je opravdu ta nejlepší pro nás, ale naše výsledky nás utvrdily, že mezi hodně kvalitní týmy opravdu patříme.

Každou rozjížďku jsme jeli do posledního dechu, ze všech sil a ukazovalo se, že si vedeme velice dobře. Ostatně časy 52,41 a 53,12 tomu nasvědčovaly. Rozestupy byly opravdu těsné v řádech desetin sekund. Finálová jízda s časem 52,79 nás zařadila na celkové 13 místo v kategorii SPORT.

A aby to nebylo jen o pádlování, ale i o zábavě, jako tým jsme se všichni vypravili do nedalekého archeoparku, v kině shlédli osidlování Moravy, a také už víme, jak ulovit mamuta. Poté jsme si prošli výstavu věnovanou právě tématu Velké Moravy a samozřejmě nesměla chybět soška Věstonické Venuše, jejíž kypré tvary obdivovali hlavně naši chlapi.

V podvečerních hodinách se ještě jely závody na 1 km, do kterých jsme se také přihlásili. Za velkého povzbuzování našich kamarádů jsme dojeli na krásném 12 místě.

Večer probíhalo vyhlašování výsledků, předávání cen a poté již zábava.  Všichni jsme vyrazili do Pavlova do sklípku, kde jsme pečlivě naslouchali zdejší vinařce a jejímu poutavému vyprávění o zpracování vinných hroznů. Poseděli jsme, koštovali jsme a příjemně znavení jsme se vrátili do kempu, kde jsme ještě povídali a hodnotili závody s Horalkama a U96.

Všem, co se vydali bojovat na „desítkách“ patří velký dík, a věříme, že jsme si to všichni společně užili a již teď víme, že na Pálavu se budeme rádi vracet.

Eva a Štěpán

Perun Hluboká



16.6.2018

Dračí lodě na rybníku Řeka 2018

V sobotu 16. 6. 2018 se v areálu dračích sportů na rybníku Řeka konal již 7. ročník závodů dračích lodí.  Letos závodilo 27 týmů v kategorii mix a 8 čistě ženských posádek v závodech na 200m. Již potřetí se soutěžilo ,,O pohár Peruna“, což je handicapový závod, kde týmy bojují proti času nejpomalejší lodi z prvních jízd, což umožní i slabším posádkám zažít pocit vítězství.

 Pro letošní rok se změnila  orientace trati, startovalo se od hráze.  Při slavnostním zahájení nám náš kamarád páter Gabriel Burdej požehnal novou loď Doubravku.  A na počest slovenské posádky se nad rybníkem Řeka rozezněla československá hymna.

V devět hodin odstartoval závod prvními rozjížďkami a před finálovými jízdami si mohly zazávodit i dětské posádky hasičského mládí z Krucemburku, Ždírce,  Sobiňova, Kohoutova a fotbalové přípravky Tatranu Ždírec.

V kategorii mix v závodě na 200m se na třetím místě stejně jako loni umístila posádka Fitko Team, druhá skončila posádka Draci v akci a hlavní cenu již potřetí získala posádka DL Ponorka Pardubice. V kategorii ženy na 200m jako třetí opět skončily Drapiny, druhé místo vybojovaly Horalki z Červeného Kostelce a trofej Doubravku získala již popáté za sebou posádka Jedovaté Rumělky z Chotěboře. V handicapovém mezinárodním závodě O pohár Peruna zvítězili Plovoucí kohouti, na druhém místě skončil náš domácí tým Perun Hluboká a třetí místo vybojovaly Sobíňovské Labutě.  V dlouhém závodě na 888m v kategorii žen vyhrály stejně jako v loňském roce Horalki z Červeného Kostelce a druhé místo obsadila společná posádka Jedovaté perly. V kategorii mix na 888m obsadila první místo posádka DL Ponorka Pardubice, druzí skončili U96 z Červeného Kostelce a jako třetí se umístili Draci v akci.

Všechny zúčastněné posádky obdržely stejně jako každý rok krásné ceny z keramické dílny paní Elišky Polanské.  Po skončení závodů následovala vystoupení kapel Svit band a Dex a večer opět zakončil slavnostní ohňostroj odpálený z hladiny rybníka Řeka.

Velké poděkování patří i členkám a členům Perunu a všem kamarádkám a kamarádům, kteří se po tři dny obětavě starali o závodníky i diváky pod taktovkou prezidenta klubu Luďka. Celou akci opět skvěle odmoderoval dlouholetý komentátor českého rozhlasu Tibor Kubát.

Kompletní výsledkovou listinu a další informace najdete na webu Dračí lodě Řeka a na facebooku. Závěrem bychom rádi poděkovali všem sponzorům a partnerům: Kraj Vysočina, Czech Dragon Boat Association, Eurotech Třešť, Zemědělská a.s Krucemburk, Lesní družstvo obcí Přibyslav, Hartmann Rico a.s, pivovar Rychtář Hlinsko, Stora Enso a.s., ACO Přibyslav, Šiklův mlýn, Restaurace Moře u rybníku Řeka, městys Krucemburk, keramika Eliška Polanská, Hiesbok s.r.o Ždírec nad Doubravou, pan Mikulecký, Elasta Vestil, G a H s.r.o Ždírec nad Doubravou, pan Josef Strašil, Pohostinství Pepino, Elko Kopecký sro, DIPP trans s r.o, SDH Krucemburk a SDH Sobiňov.

Za Perun Hluboká

Daniela Přiklopilová


          

                                    


2.6.2018


Dračí Svět Třeboň 2018

Na první červnový den se většina dračí posádky nalodila na Třeboňskou vlnu. U rybníku Svět, kde se konaly naše první letošní závody, rozbila stanové městečko a protože se závody konaly ve městě rybníků, kaprů a pivovaru Regent, který mimochodem dračí klání organizuje, bylo jasné, že musíme i na obhlídku pivovaru. Dostalo se nám možnosti prohlédnout si místa, kudy zlatavý moc prochází. Následovala malá ochutnávka, kterou ocenila především mužská část posádky. Při zpáteční cestě do kempu se někteří nezapomněli pozdravit se sochou Jakuba Krčína, následovala bohatá diskuze, rozbor taktiky na druhý den a tak…

Po ranní společné snídani, kterou skvěle uvařili chlapi, jsme již netrpělivě očekávali  příjezd zbytku posádky. V 11 hodin dopoledne byly závody zahájeny poradou kapitánů a klání začalo.

Naše první rozjížďka byla ve znamení nervozity, trochu jsme se nechali rozladit jiným typem lodi, na jakých nejsme až tak zvyklí jezdit. No, nevadí, bude lépe. A bylo… Nálada měla vzestupnou tendenci a odhodlání poprat se o co nejlepší čas se zvyšovalo. I naši nejmladší Perunci byli neskutečně draví, každou jízdu dávali s obrovským nasazením a vždy udrželi tempo až do konce. Prostě Perunní potěr má výborné základy. Třetí jízdu jsme dali naprosto se ctí a k velké spokojenosti celé posádky. Však výsledný čas, kterého jsme dosáhli byl pouhých 53,65!!! Za nás veliká radost, byť ve veliké konkurenci to stačilo na 19 místo. Pro nás, naše silové rozložení a složení posádky to byl velký úspěch a byli jsme na sebe patřičně hrdí. Samozřejmostí byl rozbor chyb a poučení pro příště, co musíme změnit a vylepšit.

Před pátou hodinou odpolední nás čekala jízda na 1 km. Byl to nádherný závod, jeli jsme jako jedno tělo, jedna duše. Naprostá souhra v lodi a správná vlna na pádle nás vynesla na celkové 14 místo.

Večerní vyhlášení se konalo na nádvoří pivovaru Regent, následovalo vystoupení místní kapely, a posezení s posádkami .

Tyto závody jsme zhodnotili jako velice povedené, a doufáme, že je zařadíme po bok k našim stálým, každoročním dračím kláním.

Všem moc velké díky za skvělou atmosféru!

Štěpán Janáček

Eva Nováková