DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

DRAČÍ LODĚ na rybníku ŘEKA

2022

 

 



 

Vyhlášení Ligy Vysočiny

2022

Liga Vysočiny dračích lodí za rok 2022 je uzavřena. 

Tým sportovců z klubu Perun hluboká se stal vícemistrem Vysočiny v kategorii FUN MIX SPORT. 
Liga Vysočiny zahrnuje čtyři závodní soboty, a to na Řece u Krucemburku, v Polné na rybníce Peklo, na Telčském Štěpnickém rybníku a na Pilské nádrži u Žďáru nad Sázavou.
Tým Perunů stejně jako minulý rok, díky kategorii Sport, nejčastěji zápasí s týmem Pardubické Lokomotivy. Je to parta bezva lidí, kterým nedáme vítězství zadarmo, ale letos jsme jim nestačili a počtem bodů zůstali za nimi na druhém místě. 
Ve Žďáře nad Sázavou, kde se konalo vyhlášení celé ligy jsme si převzali diplomy a poháry nejen za celkové druhé místo v kategorii, ale ocenění dostali i naši šikovní kormidelníci, kteří perfektně odkormidlovali každou jízdu ve všech závodech ligy.
Tým Perunů je dobrá parta lidí, srdcařů, kteří se rádi schází, makají, odvádějí bezvadnou práci pro charitu, vychovávají mladou nastupující generaci a o tom to celé vlastně je. 

22.10.2022

O pohár Gustava Frištenského 

Tým s názvem VELKÝ PERUNI (VELKÝ HOLKY + PERUN)

V 9 lidech jsme vyjeli do Račic!!

A vůbec to nebylo špatný! Super spojení dvou týmů, vzniklo zajímavé pouto a možná další spolupráce. Ony totiž Velký holky jsou nejen pořádný dračice, který se ničeho nebojí, ale jsou to taky skvělý baby na pokec! Můžeme se od nich ledacos učit...v jejich letech dokonce až 70 let, kdy nastupovaly a vystupovaly do lodě a z lodě s dopomocí, protože kolena, kyčle, záda...jak čaply pádla do rukou, byly z nich dravé saně. Téměř okamžitě jsme se oba týmy adaptovaly na společnou notu a dokázali se sobě navzájem přizpůsobit.

Užili jsme si spoustu srandy, nalezli nové možnosti, jak se rozvážit do lodě (!), prostě se bavili.

Na vzdálenost jednoho furlongu, což je míra zhruba 201m v podání Čápa cca 130m jsme vyjeli první místo.

Ve dvou rozjížďkách na 800m, kde jsme skoro duši vypustili jsme urvali 2 místo.

Jedna taková historka na závěr...vystupujeme z lodě a manžel jedné "babči" říka: "nechte jí tam, já si jí pak vyndám...:o))

Po večerním vyhlášení výsledků, výborném guláši a navázání potřebné spolupráce pro další dračí rok, jsme se mlžnou nocí vraceli zpátky na Vysočinu.

Takže moc, moc, moc velké díky vám všem, kdo se chtěl účastnit!!


20.8.2022

Dračí lodě Vysočina - Pilská nádrž

200m - 4. místo

1000m - 5. místo

 


30.7.2022

Draci v Telči

4. místo FUN MIX SPORT


16.7.2022

Dračí peklo Polná

V pořadí druhým závodem Ligy Vysočiny se jelo na rybníku Peklo, přímo pod zámkem v Polné.

Na start se postavilo celkem 10 posádek, v kategoriích Ženy, Sport a Fun. 

Tým Perunů díky výsledkům z minulých let přestoupil do kategorie Sport, kde porovnal síly s posádkou Dračí Lokomotiva, která je nám velice dobře známá.

První rozjížďkou jsme se roztřídili výkonostně do přibližně stejných dvojic a následně již jeli na čas a umístění. Po dvou rozjížďkách jsme se nakonec umístili na druhém místě, těsně za Pardubickou Lokomotivou.

Lokomotiva - 00:51,442

Perun - 00:52,886

 

Souboj to byl krásný, i vítěz uznal, že Perun umí být rovnocenným soupeřem a lokomotivě zatopit pod kotlem. Je úžasné zažít tu zdravou rivalitu na vodě, ale na břehu velké kamarádství. A o to má jít především!!

Též se sluší připomenout, že Perun Hluboká se podílí jako spoluorganizátor akce, propůjčuje loď s příslušenstvím, zkušené kormidelníky i zajišťuje tréninky před závody.

 

 

DRAČÍ LODĚ ŘEKA 2022
Areál dračích sportů na rybníku Řeka letos už po jedenácté hostil závodníky na dračích lodích. 
Za doslova tropického počasí se v sobotu 18. 6. 2022 na start závodu postavilo celkem 21 posádek. Z toho 11 týmů závodilo v kategorii mix, které musely mít minimálně čtyři pádlující ženy a 6 čistě ženských posádek. V nové kategorii sport mix jsme mohli vidět 4 týmy.
 Hlavní cenou v kategorii mix byla stejně jako předchozí roky připravena soška rytíře Mikuláše Střely. Pro vítězné ženy pak soška rytířovy schovanky Doubravky. Obě nám věnovala firma Eurotech Třešť. Všechny zúčastněné posádky obdržely opět krásné ceny z keramické dílny paní Elišky Polanské, ale připravili jsme si pro ně i sady pohárů a medailí.                                
Odjel se i tentokrát Mezinárodní závod o pohár Peruna, kde posádky soutěží proti času nejpomalejší lodi z prvních jízd. Hlavním cílem tohoto závodu je umožnit vítězství a ocenit úsilí i slabších posádek.  Příjemným zpestřením v polovině dne byly závody dětských posádek.
Před samotnými závody se členové domácího Perunu věnovali vybudování zázemí pro závodníky. Postavili nástupní mola, zaměřili závodní trať, pohlídali ozvučení startu a vyzkoušeli startovní zařízení s cílovou kamerou. Upravili jsme i seřadiště posádek před nástupními moly. 
Jako již tradičně se ještě v pátek před samotnými závody se rozjely tréninky posádek a páteční večer nám zpříjemnil svou produkcí DJ Karel. Sobotní klání začalo nejdříve poradou kapitánů. Pak už následovalo slavnostní zahájení s rituálem probouzení draka a na počest všem zúčastněným zazněla česká a slovenská státní hymna. Celý den se na Řece střídaly čtyři lodě, místa za kormidlem se ujali naši dlouholetí kormidelníci. Večer jsme po vyhlášení výsledků pokračovali zábavou za hudebního doprovodu Radostínských kanců a na úplný závěr nebe nad Řekou rozsvítil velký ohňostroj odpálený z hladiny rybníka.
A jak to vlastně celé dopadlo?
Kategorie FUN mix na 200 metrů:
1. Ranečáci, 2.Veverky z Bitýšky, 3. Ponorka z Pumberka
V kategorie ženy na 200 metrů:
1. Jedovaté Rumělky z Chotěboře, 2. Partička z vokolí z Havlíčkobrodska, 3. Dragonboard ladies z Havlíčkova Brodu
Kategorie SPORT mix na 200 metrů:
1. Dračí Lokomotiva Pardubice, 2. Draci v akci Jedovnice. 3. Dafe plast LEGENDY Jihlava
O pohár Peruna:
1. Rychlý pípy z Jeníkova, 2. Pivopiči a čučuriedky Slovensko, 3. Horalki Červený Kostelec. 
Závod na 888 metrů ženy:
1. Jedovaté Rumělky, 2. Partička z vokolí z Havlíčkobrodska, 3. Půlnoční lišky Horní Cerekev
 Závod na 888 metrů FUN mix: 
1. Veverky z Bitýšky, 2. Plovoucí kohouti a Ranečáci, 3. Rychlý pípy z Jeníkova.
Kategorie SPORT mix na 888 metrů:
1. Draci v akci, 2. Dračí Lokomotiva Pardubice, 3. Perun Hluboká  
 
Kompletní výsledkovou listinu a další informace najdete na webu Dračí lodě Řeka a na Facebooku. 
Na konec patří obrovský dík všem zúčastněným posádkám, členkám a členům Perunu, kamarádkám a kamarádům, kteří se po tři dny obětavě starali o závodníky a diváky pod taktovkou prezidenta klubu Luďka Strašila. Celou akci znovu skvěle moderoval dlouholetý komentátor Českého rozhlasu Tibor Kubát.
 
Rádi bychom poděkovali i všem sponzorům a partnerům: město Ždírec nad Doubravou, pivovar Rychtář Hlinsko, Lesní družstvo obcí Přibyslav, Stora Enso a.s., Eurotech Třešť, keramika Eliška Polanská, Zemědělská a.s Krucemburk, Hartmann Rico a.s., Aco Industries k.s., pracovníci technických služeb městyse Krucemburk, Česká asociace dračích lodí, Rybářství Vysočina, Moreau Agri Vysočina, DAFE-PLAST Jihlava s.r.o., Peklo Čertovina, Czech Lana s.r.o.,  pan Josef Strašil, DIPP trans s r.o., Hiesbok s.r.o , Aluniall s.r.o., SDH Krucemburk, pan Mikulecký, Restaurace Moře u rybníku Řeka, Westernové městečko Šiklův mlýn.
Za Perun Hluboká
Jiří Přiklopil