DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

DRAČÍ LODĚ na rybníku ŘEKA

2019

 

 



30.11.2019

O pohár Gustava Frištenského 

Poslední závod sezony 2019

Poslední listopadovou sobotu a zároveň první adventní víkend patřil poslednímu závodu o pohár, čest a peníze na Labi, na opačném břehu, než bývá každý rok zvykem. Z důvodu nekonečné rekonstrukce mostu jsme závodili v místech, kde se konal náš jarní tréninkový kemp. Účast našeho týmu byla takřka stoprocentní, což se rozhodně nedalo tvrdit o posádkách ostatních. Asi je odradilo pozdní datum akce, nebo chladné počasí, ale Peruny, ty, jak je vidět, neodradí nic..!

Jel se závod na dvě obrátky a to hned dvakrát, aby se všechny posádky férově vystřídaly ve vnitřní i vnější dráze. Ledový vzduch (5 st.!) i voda nás hnal co nejrychleji k cíli. Při obou jízdách jsme statečně odráželi útok profi posádek a byť jsme skončili na třetí příčce, tak ale s patnáctisetinovou ztrátou jsme byli hrdí na takovýto parádní výsledek.

Pro originální diplom z papírového kartonu (o:)), cenu v podobě kartonu piv a hlavně pro sochu zápasníka Gustava Frištenského jsme se přesunuli do hospůdky u Čápa, poseděli, popili a shrnuli celou sezonu jak mezi sebou, s naším trenérem Pavlem, Čápem, tak i s Petrem Klimberou a Martinem Doktorem.

Čáp uznal, že máme dobře vytrénovanou posádku a že je na čase se posunout o kousek dál a účastnit se závodů ve vyšší třídě. Tak tedy uvidíme, jaká nás bude čekat zimní příprava a jaké závody projdou přes naše hlasovací síta.. 

Rádi bychom navázali tam, kde jsme letos skončili, poznali nová místa a utkali se s novými posádkami a především sami se sebou...

Jsme výborná posádka nejen po sportovní stránce, ale hlavně po té lidské.

V roce 2020 na pádle, na bubnu, na kormidle...a s vámi se všemi!!!

Perun s vámi!!!

Eva


28.9.2019

Neoficiální MS dračích lodí ve Znojmě

2. místo ve fialovém finále

   


14.9.2019

Půlnoční drak Horní Cerekev

4. místo v kategorii Sport

    

 


24.8.2019

Dračí lodě na Piláku 2019

2. místo v kategorii FUN

a celkové 1. místo v lize Vysočiny za rok 2019!


27.7.2019

Draci v Telči

1. místo v kategorii FUN

 

V polovině prázdnin se Peruni zúčastnili dalšího závodu v pořadí Ligy Vysočiny, v Telči, na Štěpnickém rybníce u zámku. Hned od začátku jsme tušili, že máme silné soupeře v týmu Jaco Draci a že musíme vypádlovat maximum pro úspěch. První rozjížďkou jsme překvapili nejen soupeře, ale i sebe samotné, neboť naše časomíra se po 200m zastavila na krásných 0:55:623. Tímto časem jsme si zajistili nejen hladný postup do finále, ale nebyl překonán ani ve druhých rozjížďkách. Tým Perunu Hluboká ve složení 12 žen + 6 mužů (!!!!!!) právem vybojoval 1. místo v kategorii FUN.

Je jisté, že i když je v týmu převaha žen, dá se vypilovanou technikou a společným úsilím dosáhnout příček nejvyšších.

Velké díky všem zúčastněným!

Eva - kapitánka

  


 

13.7.2019

Dračí peklo v Polné

2.místo v kategorii FUN

Posádka našeho týmu ve složení 11 žen a 7 mužů (!!!) dokázala vybojovat krásné druhé místo a zůstala pouhých 0,21 setin sekundy za vítězným týmem Jaco Draci. 

 


 

15.6.2019

Dračí lodě Řeka

 

V sobotu 15. 6. 2019 se v areálu dračích sportů na rybníku Řeka konal již 8. ročník závodů dračích lodí. Přípravy na závod začaly již mezi zimními svátky, a to vysekáním náletových dřevin na hrázi rybníka, čímž nejen plníme dohodu s Lesním družstvem Přibyslav, ale snažíme se tím i o příjemné prostředí pro závodníky i návštěvníky. Jsme si velice dobře vědomi, že pořádáme největší akci roku na území městyse, kterou pravidelně navštěvují stovky závodníků a tisíce diváků.

Přihlásilo se 37 posádek, ale těsně před závodem tři posádky svoji účast zrušily. To znamená, že letos závodilo 27 týmů v kategorii mix, které musely mít minimálně čtyři pádlující ženy a 7 čistě ženských posádek v závodech na 200m a 888m. Pro letošní rok byla v kategorii mix opět připravena jako hlavní cena soška rytíře Mikuláše Střely a pro vítězné ženy soška rytířovy schovanky Doubravky. Obě nám opět odlila a věnovala firma Eurotech Třešť s.r.o.

                Jako již tradičně se znovu uskutečnil čtvrtý ,,Mezinárodní závod o pohár Peruna“, což je handicapový závod, kde posádky soutěží proti času nejpomalejší lodi z prvních jízdy a jistou v něm má účast naše oblíbená posádka ze Slovenska. Hlavním cílem tohoto závodu je umožnit vítězství a ocenit úsilí i slabších posádek.

                Netradičně již ve čtvrtek před samotnými závody se od časných ranních hodin členové Perunu věnovali vybudování zázemí pro závodníky a diváky. Byla postavena nástupní mola a jelikož nám nějaký vandal zničil zaměřovací body trati, musel Lukáš se svým kolegou geodetem trať znovu vyměřit. Dále bylo upraveno seřadiště posádek před nástupními moly a start byl opět ozvučen.

                Čtyři lodě a kormidelníky nám dodala Česká asociace dračích lodí a dvě našeho klubu. Ta byla letos od jara opravdu vytížená, protože stejně jako loni měly posádky několik týdnů před závody možnost tréninku, a jako bonus mohla každá posádka kdykoli využít hodinového tréninku zdarma. Na bezpečnost závodů po oba dny pečlivě dohlíželi členové a naši partneři z řad krucemburských hasičů.

                Začalo se pátek dopoledne 3. ročníkem závodů školních posádek DRACUP, který pořádáme ve spolupráci s Jedovatými Rumělkami a kterého se zúčastnilo dvanáct posádek z celého kraje. Musím předeslat, že se bylo na co dívat. Jak výkony na vodě, ale i atmosférou, kterou školáci a jejich fanoušci vytvořili na břehu. Myslím, že mnohé dospělé týmy by se mohly inspirovat, jak vypadá čistá radost a přátelství. Odpoledne se rozjely tréninky dospělých posádek a ve večerních hodinách se o zábavu postarala kapela SVIT BAND.

                Samotný závod začal poradou kapitánů, na které se řešily technické a organizační záležitosti. Pak už následovalo slavnostní zahájení.  Po představení posádek, sponzorů a partnerů závodu jsme uzavřeli slavnostní zahájení starověkým rituálem probouzení draka.

                V 9:03 odstartoval závod prvními rozjížďkami. Již tradičně si před finálovými jízdami zazávodily i dětské posádky hasičského mládí z Krucemburku, Ždírce, Kohoutova a Sobíňova. Poté se opět mohly svést na dračí lodi i ostatní děti a pohled na rozzářené dětské oči při přebírání  medailí se nikdy neokouká.

                A jak to vlastně všechno dopadlo? V kategorii mix v závodě na 200m se na třetím místě umístila nová posádka TALPY z Hlinska, druhá skončila posádka DAFE PLAST Polná a hlavní cenu Trofej rytíře Mikuláše Střely si zcela zaslouženě odvezla posádka FITKO TEAMU ze Ždírce nad Doubravou. V kategorii ženy na 200m jako třetí skončily HORALKI z Červeného Kostelce, druhým místem nás potěšila naše ženská posádka s názvem PARTIČKA Z VOKOLÍ a trofej Doubravku získala již pošesté za sebou posádka JEDOVATÉ RUMĚLKY z Chotěboře. V handicapovém mezinárodním závodě O pohár Peruna zvítězila ženská posádka PŮLNOČNÍ LIŠKY, na druhém místě skončila posádka DYNAMO OLD TALENTS a třetí místo vybojoval domácí PERUN HLUBOKÁ. V dlouhém závodě na 888m v kategorii žen vyhrály HORALKI z Červeného Kostelce, kterým tato trať vyloženě sedí, druhé místo obsadila PARTIČKA Z VOKOLÍ a třetí místo osadila společná posádka JEDOVATÉ RUMĚLKY A ČUČORIEDKY. V kategorii mix na 888m obsadila první místo posádka FITKO TEAMU ze Ždírce nad Doubravou, druzí skončili DRACI V AKCI z Blanska a jako třetí se umístila posádka DL PONORKA Pardubice.

Opět zazněla píseň nejkrásnější a to v plném znění, tak jak jí pamatujeme před rokem 1993 a to československá hymna.

                Všechny zúčastněné posádky obdržely, stejně jako každý rok, krásné ceny z keramické dílny paní Elišky Polanské. Kompletní výsledkovou listinu a další informace najdete na http://www.draci-lode-reka.wbs.cz/ a na Facebooku.

                Po skončení závodů následovala Dragon disco párty a večer opět zakončil slavnostní ohňostroj odpálený z hladiny rybníka Řeka.

                A co říci závěrem? Že do knihy dračích lodí, která se začala psát před více než 2000 lety, byla napsána další krásná kapitola, za což patří obrovský dík všem zúčastněným. Stejné poděkování patří i členkám a členům Perunu a všem kamarádkám a kamarádům, kteří se po tři dny obětavě starali o závodníky i diváky pod taktovkou prezidenta klubu Luďka. Celou akci opět skvěle odmoderoval dlouholetý komentátor českého rozhlasu Tibor Kubát.

                Na konec bychom rádi poděkovali všem sponzorům a partnerům: městys Krucemburk, pivovar Rychtář Hlinsko, Lesní družstvo obcí Přibyslav, Stora Enso a.s., Eurotech Třešť s.r.o., keramika Eliška Polanská, Zemědělská a.s Krucemburk, Česká asociace dračích lodí, Hartmann Rico a.s., pan Josef Strašil, Šikland, ACO Přibyslav, G a H s.r.o Ždírec nad Doubravou, DIPP trans s r.o., Hiesbok s.r.o Ždírec nad Doubravou, SDH Krucemburk, SDH Sobíňov, pan Mikulecký, Restaurace Moře u rybníku Řeka, pan Tomáš Křesťan.

Za Perun Hluboká,

Jiří Přiklopil, ředitel závodu